Charakteristika organizácie

  • Založenie n.o. mestom Fiľakovo - rok 2005
  • Cieľ - poskytovanie sociálnych služieb seniorom
  • Registrácia sociálnych služieb - opatrovateľská služba
  • 2008 - registrácia DD - kapacita 17, 32 miest
  • 2009 - kapacita 53 miest
  • 2009 - registrácia nových sociálnych služieb
  • 2011 - založenie sociálneho podniku
  • 2012 - získanie akreditácie na výkon kurzov opatrovania
  • 2014 - registrácia prepravnej služby
  • 2015 - zmluva o úhrade ošetrovateľských úkonov so VšZP

Kontakty

Nezábudka, n.o.
Záhradnícka 2, 986 01 Fiľakovo
tel.: 047/4379099

Riaditeľka
Mgr. Veronika Rusnáková
mobil: 0907 278 083
riaditelka@nezabudka-fi.sk

Zdravotný úsek
mobil: 0918 883 771

Sociálny úsek
mobil: 0918 874 682

Fotogaléria

Fotogaléria

facebook

Nájdete nás

Certifikát kvality

Certifikát kvality

Projekt TESCO

Projekt TESCO

Cieľom projektu bola hlavne sebarealizácia seniorov v ZSS, nadviazanie pravidelnej spolupráce s inými inštitúciami, výroba drobných ozdobných predmetov a darčekov ako aj aktívna účasť na vytváraní prostredia pre život podľa vlastných predstáv.

Nadácia Orange: Program ZELENÁ PRE SENIOROV 2013
Názov projektu: Krúžok šikovných rúk

Cieľová skupina projektu boli seniori umiestnení v zariadení sociálnych služieb. Celkom sa do projektu zapojilo 18 klientov (mužov aj žien). Klienti ZSS a zamestnanci zodpovední za projekt sa dohodli na pravidelných stretnutiach, ktoré sa konali každú stredu o 10:00 v spoločenskej miestnosti, v letných mesiacoch v altánku v areáli n.o.

Aktívnymi návštevníkmi krúžku boli členovia Jednoty dôchodcov Slovenska, zamestnanci n.o., dobrovoľníci, členovia sociálnej komisie pri MsZ Fiľakovo, pedagógovia a žiaci gymnázia, špeciálnej základnej školy, základných a materských škôl z mesta Fiľakova.

Finančný príspevok z Nadácie Orange vo výške 800,- € bol použitý na nákup materiálov potrebných na výrobu rôznych ozdobných a darčekových predmetov, ktoré seniori počas stretnutí krúžku vyrábali. Darčekové predmety ako karty NEZÁBUDKA a ozdobné ruže slúžia ako odmeny účinkujúcim pri rôznych príležitostiach /Mesiac úcty k starším, Vianoce, Mikuláš, okrúhle výročia/, alebo tvoria materiál na výzdobu priestorov budovy zariadenia a izieb.

Vyvrcholením celého projektu a zároveň mesiaca úcty k starším bol slávnostný večer v jedálni zariadenia za účasti hostí z vedenia mesta a n.o., zamestnancov, dobrovoľníkov a účinkujúcich zo ženského speváckeho zboru Melódia. Ocenením speváckeho výkonu zboru bolo odovzdanie vlastnoručne vyrobených ozdôb - rôznych farebných ruží seniorkami z krúžku šikovných rúk. Súčasťou večera bola výstava predmetov a darčekov vyrobených na stretnutiach krúžku.

Nápad zrealizovať projekt Krúžok šikovných rúk ukázal, že aj seniori v zariadeniach sociálnych služieb sú plnohodnotní občania, ktorí potrebujú spoločnosť, dokážu byť vynaliezaví, šikovní, spoločenskí. Svojou angažovanosťou a aktívnym prístupom presvedčili, že myslia aj na iných a že chcú byť užitoční pri vytváraní prostredia, v ktorom žijú.

Krúžok šikovných rúk bude pokračovať aj naďalej. Jeho organizátori a členovia pripravujú ďalšie námety a tipy, ktoré budú pretvárať ich predstavy do reálnych podôb a možností, ako skrášliť svoj terajší domov.

Veľké poďakovanie patrí tým, ktorí umožnili, aby krúžok šikovných rúk mal podmienky na svoj vznik, teda Nadácii Orange, a všetkým, ktorí sa o jeho realizáciu zaslúžili. Vedenie organizácie pripravuje aj ďalšie projekty, ktoré budú spríjemňovať voľný čas seniorov.

Bc. Veronika Rusnáková, koordinátorka projektu