Charakteristika organizácie

  • Založenie n.o. mestom Fiľakovo - rok 2005
  • Cieľ - poskytovanie sociálnych služieb seniorom
  • Registrácia sociálnych služieb - opatrovateľská služba
  • 2008 - registrácia DD - kapacita 17, 32 miest
  • 2009 - kapacita 53 miest
  • 2009 - registrácia nových sociálnych služieb
  • 2011 - založenie sociálneho podniku
  • 2012 - získanie akreditácie na výkon kurzov opatrovania
  • 2014 - registrácia prepravnej služby
  • 2015 - zmluva o úhrade ošetrovateľských úkonov so VšZP

Kontakty

Nezábudka, n.o.
Záhradnícka 2, 986 01 Fiľakovo
tel.: 047/4379099

Riaditeľka
Mgr. Veronika Rusnáková
mobil: 0907 278 083
riaditelka@nezabudka-fi.sk

Zdravotný úsek
mobil: 0918 883 771

Sociálny úsek
mobil: 0918 874 682

Fotogaléria

Fotogaléria

facebook

Nájdete nás

Certifikát kvality

Certifikát kvality

Projekt TESCO

Projekt TESCO

V areáli domova dôchodcov prebehol 10.09.2010 v čase od 10. do 17. hodiny deň dobrovoľníctva. Zúčastnilo sa ho celkom 76 dobrovoľníkov, ktorí odpracovali 250 hodín najmä pri úprave okolia /odpratanie odpadkov a lístia/, montáži regálov v skladoch, pri čistení zeleniny v kuchyni. Okrem manuálnej pomoci sa dobrovoľníci venovali ošetrovateľským aktivitám, pomoci pri opatere klientov /kŕmenie, polohovanie, umývanie, prevoz klientov/, športovým aktivitám / stolnotenisový turnaj/, spoločenským hrám /dáma, šach, karty, domino/. Deti z CVČ pripravili a predviedli program /piesne, tance, scénky/. Niektorí návštevníci využili možnosť posedieť a porozprávať sa so seniormi.

Aktivít na DD sa zúčastnili viaceré organizácie /CVČ, žiaci a učitelia Gymnázia vo Fiľakove, žiaci s učiteľkou zo Strednej zdravotníckej školy v Lučenci, členovia Jednoty dôchodcov vo Fiľakove, zamestnanci Mestského úradu vo Fiľakove, zamestnanci n.o., rodinní príslušníci klientov a zamestnancov, občania mesta Fiľakovo/.

Naša organizácia privítala možnosť zapojiť sa do účasti na dni dobrovoľníctva v roku 2010. Snažili sme sa ponúknuť širokej verejnosti možnosť realizovať svoje filantropické aktivity v regióne, v ktorom žijú, a pomôcť ľuďom, ktorých poznajú. Našou snahou bolo dostať do centra pozornosti sociálnu službu ako výraz vďaky tým, ktorí si svoje odžili a teraz sú odkázaní na pomoc iných - seniorom. Formou priamej účasti na pravidelných denných úkonoch s našimi klientmi sme chceli priblížiť svoju prácu verejnosti a zreálniť pohľad na seniorský vek mladej generácii.

Vďaka pozitívnej reakcii verejnosti sa nám podarilo urobiť z dňa dobrovoľníctva verejne prospešnú akciu so širokou účasťou jednotlivcov i organizácií a našim klientom spríjemniť a zaktivizovať všedné dni. V dôsledku nepriaznivého počasia sme boli limitovaní len vnútornými priestormi, ale to neubralo na jedinečnosti tohto septembrového dňa. Ďakujeme všetkým, ktorí venovali niekoľko hodín dobrej veci a prispeli tak k pozitívnemu obrazu súčasnej spoločnosti.

Ing. Mária Veliká
riaditeľka n.o.